SafeNetwork открий новия интернет

SAFE Мрежата идва за Андроид!

Имаме добри новини за началото на 2019 година! С удоволствие ви представяме поддръжка за разработката на програми за SAFE Network върху Android!

Накратко

Искате ли да разработвате мобилни DApp (Децентрализирани програми) за напълно децентрализиран интернет, който ще гарантира на всеки потребител пълен контрол и сигурност върху собствената му информация? Е вече можете да го направите.

Какво точно представяме?

Само-удостоверяването е основна част от SAFE Network. То позволява на всеки да се включи в мрежата по всяко време без да иска позволение от трета страна. Но още по важно, това значи, че на никой не може да му бъде забранен достъп до мрежата. Създайте си акаунт, удостоверете се и позволете достъп на приложения до данните ви, така че те да имат достъп до тях само когато вие искате  —  всичко това се прави от мрежата автономно. Няма намесени трети страни като посредници.

До днес на потребителите на настоящата Алфа 2 версия на SAFE Network им се налагаше да използват SAFE браузъра за достъп до мрежата от стационарния им компютър. Това е така, защото достъпа минава през SAFE Удостоверителя (който в момента е вграден в SAFE браузъра).

Но от днес потребителите могат да достъпват мрежата и от Android (7.0 Нуга, API 24). Първоначално ви представяме доказателство за концепцията, което може да намерите в GitHub. Но съвсем скоро ще може да свалите Удостоверителя за Android от Google Play Store на смартфона ви.

И също толкова вълнуваща е новината, че пускаме и нов Java API. Защо е това вълнение? Защото за първи път програмистите могат да създават нативни Android приложения за SAFE Network. Или за да е по ясно, програмиста не е ограничен до мисълта “Искам да създам децентрализирана [изберете си каквато и да е програма] за SAFE Network”. Защото от днес вече съществуват инструментите за това.

Разбира се, нека не избързваме много. Работата по изграждането на пълната версия на SAFE мрежата продължава. Следващата голяма стъпка  (Пускането на SAFE Fleming) е точно зад ъгъла. Но от днес отворихме вратите на мобилните разработчици за да започнат да експериментират, разучават и подготвят за да са готови за старта. Това е цял един нов свят за програмистите, които споделят нашите виждания за типа Интернет, от който цивилизацията ни има нужда за а продължи да се развива в бъдеще.

Запознайте се с подробностите

Искате повече подробности? Най-доброто място за това е SAFE Network DevHub, където може да намерите цялата документация, от която ще имате нужда, включително Java API документацията. И ако почувствате, че е време да се включите? Заповядайте във форума на общността, където ще получите помощ или от екипа на MaidSafe или от членовете на общността.