Добре дошли в новата
дигитална икономика

Safecoin е в основата на мрежата. Това са пари, които ви позволяват да съхранявате данни и ви възнаграждават, когато давате своя принос. С незабавни транзакции, неограничено мащабиране - и без такси.

Safecoin: Валута за сигурност и анонимност

Споделете ресурси, получете заплащане

Safecoin е криптовалута като никоя друга. Дигитален кеш без блокчейн. Няма ограничение за броя на транзакциите, които могат да се извършват незабавно, анонимно и едновременно.

Печеленето на Safecoin е просто. Решете да станете фермер и свържете компютъра си с мрежата. Гледайте как мрежата автоматично и непрекъснато движи парчета данни по целия свят, за да гарантирате ефективността. Доказателството за ресурс превзема мястото на по-скъпи алтернативи, като Доказателството за работа.

След това Safecoin може да се използва за закупуване на мрежови ресурси - като еднократна такса за качване на информация - или обмен на стоки и услуги като всяка друга валута.

Дайте своя принос и бъдете възнаградени

Настоящият модел, поддържан от интернет, е повреден. В Safe популярните приложения и сайтове получават заплащане директно от мрежата в зависимост от това колко се използват.

Искате ли да създадете приложение или съдържание? Вече няма необходимост да платите разходите по инфраструктурата на уебсайта ви. Платформата е с отворен код - просто изградете и внедрете. Вашите лични данни вече не са нещо, от което другите да печелят за ваша сметка.

Плащайте и получавайте плащания анонимно.

Safecoin действа като дигитален кеш. За разлика от криптовалутите, базирани на блокчейн, тук няма публична книга със записи; само настоящият и предишният собственик на всяка монета са известни един на друг. Така можете да получавате плащания без трети страни.

И дори можете да платите анонимно, ако искате. Изборът е ваш.

Какво искаш да кажеш, че няма Блокчейн?

За разлика от повечето криптовалути Safecoin няма да има блокчейн. Това означава, че тя ще бъде много мащабируема, не обременена от непрекъснато нарастваща книга за транзакциите.

Това, комбинирано с механизма за "консенсус на близка група", осигурява нещо наистина специално: транзакции, които се потвърждават със скоростта на мрежата и с нулеви разходи за транзакциите.

Какво е консенсус на близка група?

Как да купя Safecoin?

Safecoin е валутата, която ще захранва Safe мрежата. Тя ще бъде достъпна за фермерства, използване или търговия. Все още не можете да купите от нея, но можете да купите MaidSafeCoin.

MaidSafeCoin (MAID) е монета, която беше създадена на публична разпродажба през 2014 г. в подкрепа на проекта и всеки MAID ще бъде заменен за Safecoin при стартирането на мрежата. Базирана на Omni протокола върху биткойн блокчейна, MAID може да бъде закупена и търгувана, но не и копана.

Купуване на MaidSafeCoin

MaidSafeCoin може да се купува и търгува на тези борси. Опитваме се да добавяме нови.

MAID се основава на протокола Omni и докато чакате да конвертирате MAID в Safecoin при стартирането на мрежата, ви препоръчваме да съхранявате монетите си в студен портфейл.

Safecoin: Често задавани въпроси

Какво е Safecoin?

Safecoin са дигитални пари, които се генерират автоматично от Safe мрежата и се намират в Safe мрежата. Мрежата ще потвърждава автономно салдата по сметките в портфейлите и ще позволи извършването на транзакции. Safecoin се прехвърлят чрез цифровия подпис на последния собственик на парите. Тази операция е на мрежово ниво - с други думи, мрежата гарантира, че всички копия се актуализират, за да отразят транзакцията. Това е различен от блокчейн подхода, използван в други проекти, като Bitcoin.

В Safe мрежата може да има много милиони транзакции в секунда и колкото по-голяма става, толкова повече транзакции в секунда могат да се извършват. Safecoin записва само предишните и настоящите собственици. По този начин се гарантира, че на настоящият собственик е прехвърлена правилно собствеността от последния собственик. Това позволява много лесно и без забавяне да се прехвърлят пари между хората.

Моля, обърнете внимание, че Safecoin няма да бъде активен, докато мрежата не стартира. Вижте MaidSafeCoin за текущите прокси пари.

Как се използва Safecoin в мрежата?

Safecoin е валутата на Safe мрежата. Това е стимулиращ механизъм, който възнаграждава потребителите, разработчиците и предоставянето на достъп до мрежовите услуги.

Без каквато и да е човешка намеса Safe мрежата изплаща Safecoin автоматично на фермерите (потребители, които се присъединяват към мрежата чрез предоставяне на своите компютърни ресурси) и на строителите (разработчиците на приложения, които получават заплащане автоматично в зависимост от това колко се използват техните приложения).

В допълнение, основните разработчиците, които подобряват основната кодова база на Safe мрежата също могат да спечелят Safecoin, като предоставят корекции на грешки и нови функции.

Safecoin съществува само в Safe мрежата. Той се съхранява в портфейла на потребителя и може да се използва за закупуване на мрежови услуги, като увеличено пространство за съхранение и достъп до мрежови приложения. Няма определено време за разпространението на 4,3 милиарда Safecoin предвидени за генериране по време на живота на Safe мрежата.

Моля, обърнете внимание, че Safecoin няма да бъде активен, докато мрежата не стартира. Вижте за текущата прокси валута.

Как да купя Safecoin?

Safecoin няма да бъде пуснат, докато мрежата не стартира и затова не може да бъде закупен в момента. Понастоящем можете да закупите MaidSafeCoin, който ще бъде заменен срещу Safecoin 1 към 1 при пускането му.

What is MaidSafeCoin?

MaidSafeCoin е прокси валута, която беше пусната по време на публична разпродажба от MaidSafe и ще бъде заменен за Safecoin на база 1:1 при пускането на Safecoin. MaidSafeCoin е включен в биткойн блокчейна и може да бъде закупен на редица борси, включително:

Как да купя MaidSafeCoin?

По същество всичко, което трябва да се направи, е да купите биткойн и да го обмените за MaidSafeCoin. За целта са необходими няколко прости стъпки.

  • Създайте OmniWallet портфейл.
  • Закупете биткойн от предпочитания от вас доставчик.
  • Създайте акаунт на борса, която предлага MaidSafeCoin (например Bittrex).
  • Изпратете биткойна към борсовата си сметка.
  • Обменете биткойна за MaidSafeCoin.
  • Изтеглете / прехвърлете към OmniWallet.
  • MaidSafeCoin вече е във вашия OmniWallet!

Къде може да съхранявате MaidSafeCoin?

Тъй като MaidSafeCoin е изграден с помощта на Omni протокола върху Bitcoin блокчейна, той може да се съхранява във всеки Биткойн портфейл. Възможно е те да не се вижда в софтуера на портфейла (поради липса на Omni поддръжка), но MaidSafeCoin ще бъде на сигурно място там, стига вашата машина и частният ключ за този адрес да са защитени. Ще можете да ги видите с помощта на omniexplorer.info.

За да създадете нов Omniwallet или да отворите съществуващ отидете на omniwallet.org.

Какво е фермерство?

Safecoin се дават като стимул на потребителите за предоставяне на техните ресурси в мрежата. Тези ресурси са: пространство за съхранение, процесор, интернет свързаност и време онлайн, които позволяват да се съхраняват и извличат криптирани парчета от мрежови данни от техния компютър.

Процесът на предоставяне на ресурси и получаване на Safecoin в замяна се нарича ‘Фермерство‘.

Всяко парче криптирани мрежови данни се съхраняват във фермерски ‘Трезор‘, място за съхранение и управление на данни на компютъра на фермера, което не е достъпно за него. Safe мрежата е проектирана да управлява автономно тези ресурси.

Как ще работи фермерството?

Когато потребител на мрежата поиска някои данни, например да зареди уебсайт, се случват няколко неща: първо, клиентският софтуер прави заявка за необходимите парчета данни. Това съобщение (GET заявка) след това се разпространява в мрежата и когато бъде намерен фрагмент, има съревнование между трезорите в тази секция, да го доставят в мрежата, където ще бъде насочен обратно към заявителя. Първият Трезор, който го предостави, ще има шанс да бъде възнаграден с един Safecoin. Това се нарича ‘опит за фермерство’.

Опит за фермерство означава: чрез предоставяне на парчета данни при поискване, Трезорът от време на време получава възможност да направи ‘опит за фермерство’. Това се състои в изпращане на валидирана заявка до случаен адрес на Safecoin. Ако притежаван Safecoin вече съществува на този адрес, опитът се проваля. Ако няма Safecoin там, един се създава и предоставя на искащия Трезор (т.е. е направен успешен опит за фермерство).

Следователно фермерството е процес, при който Трезор доставя парчета данни, които съхранява в мрежата и печели Safecoin в замяна. Вероятността за получаване на опит за фермерство зависи от farm_rate, което е променлива, свързана с количеството на наличните ресурси за съхранение в мрежата.